Memorandumul Antihristic în acțiune: Rock’n’ roll ”monahal” cu binecuvîntarea starețului

0
486

Persoana ierodiaconului Rafail Romanov a ajuns atît de cunoscută, încît și enciclopedia Wikipedia i-a dedicat o pagină în rusă cu biografia sa.

ierodiaconul Rafail Romanov împreună cu starețul Ilie Nozdrin și patriarhul Kiril Gundeaev

De acolo se poate de aflat că încă din timpul școlii cînta la chitară, iar în anii ’80 a început a compune piese. Ajuns monah la începutul anilor ’90, Rafail a încetat să mai cînte la chitară, chiar dacă a cerut nu o dată binecuvîntarea starețului Ilie Nozdrin pentru crearea unei formații muzicale ”ortodoxe”. Însă pe atunci pr. Ilie l-a refuzat pe ierodiacon. În mănăstire părintele Rafail cînta în strană și avea ascultarea de apicultor.

Într-un sfîrșit, în 2005, ierodiaconul Rafail a primit binecuvîntarea starețului Ilie pentru crearea formației muzicale ”ortodoxe” cu numele de ”Fiii Rusiei” («Сыновья России»). Creația ierodiaconului Rafail a primit și binecuvîntarea pseudo-patriarhului Kiril Gundeaev al Moscovei.

La 2 august 2012 pseudo-Patriarhul Kiril i-a acordat dreptul ierodiaconului Rafail să poarte dublul orar diaconesc.

În atenția voastră, piesa ”Cine respectă albinele…” din albumul cu același nume al formației părintelui Rafail Romanov:

Sursa: 3rm.info

Notă: starețul Ilie Nozdrin, schiarhimandrit și duhovnic al frăției mănăstirii Optina, este și duhovnicul personal al pseudo-patriarhului Kiril al Moscovei. Ambii, Ilie Nozdrin și Kiril Gundeaev, sunt ucenicii fideli a lui Nicodim Rotov, mitropolit al Leningradului din timpul URSS-ului, un aprig și înverșunat ecumenist și modernist, fost șef al Departamentului de Relații Bisericești Externe al Patriarhiei Moscovei, un presupus cardinal papist și iezuit sub acoperire, ce a murit la picioarele ereticului Papă Ioan Paul I al Romei la doar 48 de ani, precum i-a și proorocit Cuvioasa Pelaghia de Reazan. Despre activitatea lui Ilie Nozdrin și Nicodim Rotov vom reveni cu alte articole pe parcurs.