Festivități legate de a doua aniversare a „întâlnirii istorice” dintre patr. Kirill și papa Francisc

0
1238

Pe data de 12 februarie la Viena ecumeniștii au celebrat aniversarea a doi ani de la întâlnirea din Havana dintre patr. Kirill și Papa Francisc. Cu acest prilej a fost organizată o conferință internațională despre condițiile de viață a creștinilor din Orientul Apropiat.

După cum anunță Departamentului pentru relațiile externe bisericești (DECR) al Patriarhiei Moscovei, la organizarea acestui forum au luat parte arhiepiscopia catolică din Austria, iar însuși forumul a avut loc în palatul arhiepiscopal din Viena. Co-organizatori ai acestui eveniment au fost Departamentul pentru relațiile externe bisericești al Patriarhiei Moscovei, Consiliu Pontifical pentru promovarea unității creștine, Ministerul culturii Federației Ruse și Consulatul Federației Ruse din Austria.

În raportul prezentat de conducătorul DECR, mitropolitul Ilarion Alfeev, s-a vorbit despre condițiile de viață ale creștinilor prigoniți, realizarea unei conlucrări practice între ortodocși și catolici cu privire la acest subiect, precum și despre activitatea BORu îndreptată spre susținerea fraților și surorilor ce pătimesc în momentul de față. De altfel promovarea ecumenismului prin mijloace așa-zis filantropice a fost și unul din subiectele declarației comune a patr. Kirill cu papa Francisc.

Astfel, Ilarion Alfeev a pomenit și despre una dintre cele mai mari acțiuni umanitare ce s-a petrecut câteva zile în urmă în Siria, organizată de grupul internațional de lucru a Consiliului de interacțiune cu grupările religioase pe lângă Președintele Rusiei.

Cardinalul Kurt Koch a vorbit despre activitatea umanitară întreprinsă de papistași în Orientul Apropiat, în special în Siria și Irak. O bună parte din raportul său cardinalul a vorbit despre conștientizarea fenomenului martiriului creștinesc.

În continuare au vorbit ierarhii ”bisericilor” creștine din Siria care și-au exprimat o recunoștință deosebită față de BORu pentru vizita din februarie a delegației umanitare internaționale, subliniind că pentru creștinii din Siria această acțiune umanitară a fost cel mai important semn al solidarității.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here