Broșură: Despre Împărăția Ortodoxă. Partea I-a

0
1824

Oferim cititorilor noștri o sinteză de 3 articole înjghebate într-o broșură de format A5 la tema ”Împărăția Ortodoxă”.

Articolele cu pricina au fost publicate mai devreme pe portalul nostru, dar pentru că acest subiect, al Împărăției Ortodoxe, ce vizează conceptul de simfonie în relația Biserică-Stat și forma de guvernare propice pentru manifestarea nestigherită a Bisericii lui Hristos în lume, este destul de slab abordat în literatura românească, spre deosebire de literatura rusă, greacă sau sîrbă, am hotărît că broșura este o formă potrivită și comodă (de acasă) de răspîndire a cunoștințelor între creștini.

Articolele din această sinteză pot fi găsite aici:

  1. Trebuie să fie monarhist creștinul ortodox? de Vladimir Moss

  2. Ungerea la domnie după Legea Românească de Mihai Andrei Aldea

  3. Troparul necenzurat al Sfintei Cruci de Dorin Jamba

Am numit această sinteză ”Despre Împărăția Ortodoxă. Partea I-a”, pentru că subiectul abordat este destul de vast și vor mai apărea și alte părți la acest subiect, atunci cînd vom avea mai multe materiale disponibile spre difuzare publică.

Broșura în format pdf poate fi descărcată de aici.

Cu ajutorul acestui tip de format broșură, orice creștin are posibilitatea să imprime informațiile necesare, în special cele de folos duhovnicesc, într-o formă plăcută estetic, fie spre răspîndirea cunoștințelor pentru alți frați de-o credință întru Slava lui Dumnezeu, fie spre arhivarea informației în format fizic, pe hîrtie.

Pentru cei ce nu sunt familiarizați cu tipărirea broșurilor în format pdf la imprimanta de acasă sau de birou, oferim o imagine explicativă despre modul cum se procedează:

Conform imaginii, pentru fișierele pdf (Acrobat Reader) în format A5, accesînd ”tipărire”/”print”:

  1. apăsați ”Broșură”
  2. apoi accesați ”Opțiuni suplimentare”
  3. din meniul ”Opțiuni suplimentare”, bifați ”Inversare pagini”.
Capsator pentru tapițerie. Poate fi folosit la capsarea broșurilor.

În acest mod, pe hîrtii format A4 (21X29,7 cm) pe ambele părți puteți tipări informația de pe 4 pagini A5 (14,8×21 cm). În cazul broșurii de față, veți avea nevoie de 11 foi de hîrtie A4 (se imprimă cele 43 de pagini A5 ale broșurii). E un mod economicos de a folosi resursele proprii în lipsa posibilității de a apela la tipografii pentru tiraje mai mari de exemplare. Ulterior, foile imprimate trebuie îndoite la mijloc și pot fi capsate fie cu capsator de birou (dacă capsele rezistă la mai mult de 10 foi A4), fie cu capsator pentru tapițerie cu capse de 6, 8, 10, 12 sau 14 mm, în dependență de grosimea broșurii.

[scribd id=373060612 key=key-geEaAFp5tbALHn1GlyDZ mode=scroll]

 

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here