Patriarhul Chiril: ”am făcut multe pentru dezvoltarea relațiilor dintre Biserică Ortodoxă Rusă și a societatea islamică”

0
971


La 30 ianuarie, în cadrul reședinței patriarhală din Moscova – mănăstirea Sf. Daniil, Patriarhul Chiril a avut o întrevedere cu președintele centrului de Conducere a musulmanilor din Caucaz, Haji Allahshükür Hummat Pashazade. Cel din urmă a sosit la Moscova pentru a participa la serbarea celei de a zecea aneversări de la intronizarea lui Chiril în scaunul patriarhal.

Salutându-l pe Allahshükür Hummat Pashazade, patriarhul Chiril a subliniat inportanța unor astfel de întâlniri pentru dezvoltarea dialogului creștino-musulman.

”Apreciez mult rolul de coordonator pe care îl îndepliniți în cadrul societății islamice, sunteți un lider ideologic a lumii islamice, un om cu o vastă experiență și cunoștință, și din acest motiv întâlnirile noastre dimpreună cu înțelegerile la care ajungem și planurile pe care le facem au o mare importanță în viața obștilor noastre. Pe parcursul a 10 ani de la înscăunarea mea în catedra de la Moscova, după părerea mea s-au făcut destul de multe în direcția dezvoltării relațiilor dintre Biserică Ortodoxă Rusă și a societatea islamică” – a enunțat Patriarhul Chiril.

Președintele centrului de Conducere a musulmanilor din Caucaz, Haji Allahshükür Hummat Pashazade, la fel a remarcat rolul și aportul patriarhului Chiril în pacea din Azerbaijan (conflictul din Karabahul de Munte) , precum și în alte sfere de activitate printre care se numără organizarea convoiurilor umanitare.

Preluat de pe: http://www.patriarchia.ru/db/text/5363568.html

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here