Adunarea Episcopilor Canonici din SUA cheamă creştinii la o „Slujbă de împreună-rugăciune” cu bisericile orientale

0
1137

Conform assemblyofbishops.org, Adunarea Episcopilor Canonici din SUA şi Conferinţa Permanentă a Bisericilor ortodoxe Orientale [1] în America (SCOOCH) anunţă cu bucurie că în ziua de joi, 21 aprilie 2016, va avea loc o „Slujbă de împreună-rugăciune” la o biserică din New Jersey.

„Slujba are scopul de a aduna oamenii împreună ca să se roage pentru siguranţa celor doi ierarhi sirieni ţinuţi în captivitate”, transmite aceeaşi sursă, cu referire la arhiepiscopul monofizit John Ibrahim şi mitropolitul ortodox Paul Yazigi, adăugând că „acest gest de solidaritate între Adunarea Episcopilor şi SCOOCH marchează de asemenea începutul lucrării comune a celor două organizaţii”.

La slujba ecumenistă, alături de episcopii monofiziţi, vor lua partea ierarhi din Patriarhia Constantinopolului şi cea a Antiohiei.

[1] „Bisericilor ortodoxe Orientale” – este vorba de bisericile necalcedonene, monofizite sau miafizite, cum li se mai spune, care s-au separat de Biserica Ortodoxă după Sindoul IV Ecumenic de la Calcedon.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here