Episcopatul Bisericii Ortodoxe a Greciei va decide asupra documentelor pentru „Sfântul Marele Sinod” abia la sfârşitul lui mai

0
1498

Episcopatul Bisericii Eladei se va întruni într-o sesiune extraordinară între 24-25 mai 2016, ca urmare a deciziei Sinodului Permanent, informează sedmitza.ru cu referire la romfea.gr.

În cadrul adunării vor fi puse în discuţie toate chestiunile legate de „Sfântul şi Marele Sinod Pan-ortodox„, inclusiv documentele pregătitoare. De asemenea va fi alcătuită delegaţia Bisericii Greciei, care va avea împuternicirea de vot asupra deciziilor sale.

Documentele pregătitoare pentru Marele Sinod au trezit multe controverse în Grecia, dar o hotărâre la nivel sinodal întârzie să apară şi, din câte se vede, va fi expusă cu doar 3 săptămâni înainte de întrunirea sinodului pan-ortodox.

Amintim că Soborul Arhieresc al Patriarhiei Moscovei a aprobat textele documentelor pentru „Sfântul şi Marele Sinod”, afirmând că acestea „nu încălcă puritatea credinței ortodoxe și nu se abat de la tradiția canonică a Bisericii„, fapt ce a provocat un şir de nemulţumiri şi chiar întrerupere a comuniunii cu ierarhia bisericească de către mai mulţi clerici din BORu.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here