Patr. Kirill afirmă că s-a întâlnit cu papa Francisc pentru a evita o „ciocnire directă a reprezentanților puterilor nucleare”

0
1242

Pe 15 februarie curent patriarhul Kirill al Moscovei a avut o întrevedere cu regele Iordaniei Abdullah II. În cadrul discuției patriarhul a atins și subiectul întâlnirii sale cu papa Francisc din Havana în 2016.

Astfel el a afirmat că întâlnirea care l-a făcut să se regăsească ca frate de credință cu papa Francisc a avut de fapt scopul de a preveni un război la scară largă.

Patriarhul a declarat: „Orice greșeală putea duce la o ciocnire directă a reprezentanților puterilor nucleare. Și când eu am simțit acest pericol, i-am propus papei Francisc să ne întâlnim imediat, deși niciodată în istorie patriarhul Moscovei nu s-a întâlnit cu papa Romei”.

Tot în cadrul acelei „întâlniri istorice” cei doi ereziarhi au mărturisit: „Împărtășim aceeași Tradiție spirituală a primului mileniu al creștinismului„. Însă, de fapt, în declarația lor comună se spune că s-au întâlnit „să discute despre relațiile reciproce dintre Biserici„.

Camuflarea ecumenismului cu „lupta pentru pace” este o viclenie veche, folosită de Patriarhia Moscovei încă din anii ’60 ai secolului trecut.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here