Patriarhul Bulgariei l-a primit şi medaliat pe Secretarul de stat al Vaticanului

0
1609

Ieri, în sala de recepție a Oficiului Sinodal din Sofia, a avut loc o întâlnire între Patriarhul bulgar Neofit si secretarul de stat al Vaticanului, Cardinalul Pietro Parolin, informează Agenția de știri LăcaşuriOrtodoxe, conform unor informații semnalate de surse proprii aflate in zona.

Cardinalul Parolin a fost însoțit de Arhiepiscopul Anselmo Guido Pecoraro, Nunțiu apostolic în Bulgaria, de Episcopul catolic Christo Proykov, exarh apostolic în Sofia, şi de alţi reprezentanți ai Nunțiaturii, conform presei locale.

Publicaţia bulgăreasca Dveri aminteşte, cu această ocazie, că în cadrul întrevederii s-a discutat despre bunele relații dintre Biserica Ortodoxă și Romano-Catolica, în principal despre sprijinul pe care diocezele catolice locale îl acorda parohiilor ortodoxe bulgăreşti din Europa de Vest. Au mai fost amintite inițiativele sociale și educaționale comune, participarea la forumuri comune, cooperarea dintre școlile romano-catolice și Universitatea din Sofia, schimbul de studenți și participarea la proiectele educaționale și de cercetare comune.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Bulgare și ai Bisericii Romano-Catolice au căzut de acord că ar trebui să dezvolte activități care să vizeze persoanele sărace din ambele culte, în acest sens Patriarhul Neofit amintind exemplul unor astfel de bune relații între ortodocși și catolici, din Eparhia de Ruse.

Au mai fost luate în discuție criza refugiaților din Europa și prezenta la Marele și Sfântul Sinod Panortodox. Întâlnirea dintre Patriarhul Neofit și Cardinalul Parolin a avut loc într-o atmosferă prietenoasă și relaxată.

Cu ocazia acestei întâlniri, Secretarului de Stat al Vaticanului i-a fost acordat Ordinul „Stara Planina” în prim grad, pentru serviciile sale în dezvoltarea relațiilor dintre Bulgaria și Vatican.

Amintim că Biserica Ortodoxă Bulgară nu face parte din Consiliul mondial al bisericilor, fapt ce de multe ori e interpretat eronat ca o respingere principială a ecumenismului.

Sursa: LăcaşuriOrtodoxe

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here