Patriarhul Chiril s-a întâlnit azi cu secretarul general al Consiliului mondial a bisericilor – Olav Fykse Tveit (Biserica Norvegiei)

0
918

Astăzi, 30 ianuarie, Patriarhul Chiril a avut o întrevedere cu cu secretarul general al Consiliului mondial a bisericilor – Olav Fykse Tveit (Biserica Norvegiei). Întâlnirea a avut loc în reședința patriarhală din Moscova – mănăstirea Sf. Daniil.

Părțile au purtat discuția cu privire la rolul și importanța istorică a CMB-ul în perioada războiului rece din secolul trecut. Patriarhul Chiril a remarcat faptul că valorile comune creștine au făcut posibil ca reprezentanții țărilor din vest și din est, ce se aflau în confruntare politică, să găsească totuși puncte comune în dialogul lor.

”Oare mai este posibil ca astăzi CMB ul să joace același rol pe care la avut în timpul războiului rece?”, a întrebat patriarhul Chiril subliniind faptul că organizațiile creștine erau implicate în depășirea situațiilor de criză ce au au avut loc în spațiul politic, în relațiile dintre statele lumii.

De asemenea patriarhul Chiril a mulțumit secretarului general al CMB pentru că acesta a răspuns invitației de a participa la sărbătorirea a 10 ani de la intronizarea sa.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here